Home » Pedicure behandelingen » Schimmelnagels

 

Schimmelnagels (Mycosenagel)

Hoe ontstaat een schimmel-/kalknagel

 

Iemand met een gezonde huid en gezonde nagels heeft meestal een goede afweer tegen schimmels. Slecht groeiende, vochtige of beschadigde nagels zijn een prima klimaat voor een schimmel. Onder die omstandigheden kunnen schimmelsporen zich gemakkelijk verspreiden. Schimmelsporen komen overal in onze omgeving voor en we komen er dus gemakkelijk mee in contact. Vooral gemeenschappelijke ruimtes zoals zwembaden, sportzalen, douches en sauna’s zijn de grote boosdoeners. Schimmelsporen blijven erg lang besmettelijk, een schimmel kan gemakkelijk 3 maanden buiten ons lichaam om overleven.

Hoe herkent u een schimmel-/kalknagel?

De nagel kan bobbelige, verharde ,verdikte of juist broos zijn. Ze kunnen  verkleuren en langzaam los laten. Rond om de nagel kan jeuk en zelfs pijn worden ervaren.

Wat kunt u hier aan doen?

De pedicure kan u begeleiden bij het behandelen van een schimmelnagel. De behandeling staat of valt met hoe consequent u zelf bent, volgt u het advies strikt op die u krijgt  van de pedicure, dan kan er weer mooie nagel(s) ontstaan?

Wat kunt U zelf doen?

Voor komen is beter dan genezen. Ik adviseer u om uw voeten te wassen zonder zeep, trek iedere dag schone katoenen sokken aan, wissel regelmatig van schoenen, trek altijd slippers aan in openbare ruimtes.

 

Maak een afspraak voor behandeling. Geneer U niet de Pedicure heeft vast erger gezien. 

Zie kopje microbiologie