Home » Pedicure behandelingen » Knippen van teennagels

 Het knippen van de nagels.

 

Uw ingegroeide nagels verhelpen In combinatie met knippen.

 

Een ingegroeide teennagel komt meestal voor bij een grote teen. De binnen- of buitenrand van de nagel is dan in de huid gegroeid en heeft aanleiding gegeven tot irritatie, pijn of een ontsteking. Waarom zo'n teennagel ingroeit is niet altijd bekend. Soms ligt het aan het schoeisel (te nauw, te smal) of aan de bouw van de teen zelf; licht gekanteld, waardoor bij het lopen een nagelrand te veel in de huid drukt. Het te kort knippen van de nagel of het wegknippen van de hoekjes kan ook een oorzaak zijn. Dat laatste geeft vaak wel een verlichting vanwege drukvermindering. Maar meestal zijn dan de gevolgen erger dan de kwaal. Vaak zal het zachte gedeelte van de teen top zich dan over de teennagel krullen, zodat het ingroeien weer opnieuw begint. Nagels hebben juist een beschermende werking voor de zachte teentoppen. Wanneer uiteindelijk de nagel dieper in het zachte weefsel binnendringt, ontstaat er een ontsteking. De huid wordt dan rood, glanzend en gespannen. Een kloppende pijn in de teen die gevoelig is bij de minste aanraking is het gevolg.

 

Behandeling door de pedicure:

Er zijn verschillende behandelingsmogelijkheden, afhankelijk van de ernst van ingroeiing van de nagelrand.

  • Wanneer de nagelrand een beetje ingroeit of dreigt in te groeien en irritatie veroorzaakt, kan vaak volstaan worden met eenvoudige maatregelen.
  • Bij een behandeling wordt het eelt uit de nagelplooi met een frees verwijderd, de zijkant van de nagel afgevlakt en de nagel druk vrij gelegd. Wacht niet te lang met een bezoek aan de pedicure bij de eerste symptomen van een ingroeiende nagel. Dit om pijnlijke ontstekingen te voorkomen.