Home » Onspannings massage

Klassieke massage (ook wel intuïtieve massage genoemd)
Klassieke massage is een lichaamsmassage op de huid, waarbij een warme massageolie met etherische oliën en warme doeken worden gebruikt. Huid en spieren ontspannen zich door middel van zachte tot stevige knedingen, strijkingen en fricties. Dit stimuleert de doorbloeding van de weefels, voert afvalstoffen af en verbetert de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren.
Ik geef bij voorkeur een gehele lichaamsmassage omdat totale ontspanning van het lichaam dan beter mogelijk wordt. Wanneer je echter de voorkeur hebt voor een deelmassage dan is dit natuurlijk ook mogelijk

Massage, waarom?
Massage is voor iedereen. Massage is voor alle leeftijden. Even een moment voor je zelf, aandacht voor je lichaam. Heerlijk wanneer je je vermoeid en/of gespannen voelt en eens helemaal wilt ontspannen.  Er zijn nog een paar goede redenen om je te laten masseren:
Ontspanning
● Massage is ontspannend voor je lichaam en je geest. Dus goed als je pijnlijke en gespannen spieren hebt, klachten die met spanning te maken hebben of als je het druk hebt.
Ouder worden
● Wanneer je ouder wordt, neemt de stijfheid van gewrichten en spieren toe. Het is dan van belang ze zo soepel mogelijk te houden. Een massage helpt het lichaam goed in conditie te blijven. Het is tevens ook goed voor de huid, aangezien er met olie wordt gewerkt en massage een betere doorbloeding van de huid bewerkstelligt.
Nieuwe energie
● De energiedoorstroming wordt bevorderd waardoor spanningen losgelaten kunnen worden en het lichaam weer nieuwe energie krijgt.
Ondersteuning bij sport
● Mensen die veel sporten vinden het prettig als de spieren (ook de diepliggende spieren) stevig gekneed en losgemaakt worden. De massage kan ook in deze behoefte voorzien. 
● Massage kan goede ondersteuning bieden in tijden van grote veranderingen, bijvoorbeeld een verhuizing, verandering van werk, een echtscheiding, de overgang of een examen.
Gedachten stil zetten
● Wanneer je veel denkwerk verricht of je gedachten even stil wilt leggen. Na een massage voel je je helderder en lichter.
Verwijderen afvalstoffen
● De bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd waardoor afvalstoffen het lichaam sneller verlaten.
Aandacht voor jezelf